Kultur Senja

Senja – himmel på jord

Du har kanskje hørt om Senja allerede? Det er en kommune i Troms fylke, og kommunen består av en helt fantastisk øy. Senja er kjent for mye, men hovedsakelig på grunn av den suverene naturen som finnes der. Det florerer av høye, majestetiske fjell, og øyen er omringet av hav og flotte, hvite strender. Mange turister tar årlig turen til Senja for å se på alt som øyen har å by på, og få blir skuffet. I tillegg til flott natur, høye fjell og hvite strender, byr Senja på et yrende dyreliv, og fisking er en stor ressurs på Senja. Senja er dessuten hjemsted for verdens største troll – Senjatrollet – som har blitt omtalt i Guinness rekordbok som det største trollet i verden. Senja har mye å by på for alle og enhver.

  • Høye fjell
  • Hav på alle kanter
  • Hvite strender
  • Yrende dyreliv
  • Hjemmet til det største trollet i verden – Senjatrollet

Senja og de majestetiske fjellene

Det de fleste forbinder Senja med, er alle fjellene som rager i luften der. Landskapet på Senja preges nemlig i stor grad av disse fjellene, som er som tatt ut av en annen verden. Er du heldig og opplever Senja en sommerdag, i strålende sol og med høy temperatur, fra toppen av et fjell, er det lite som noen gang kan toppe opplevelsen du har. Rundt hele øyen finner du nye fjelltopper å bestige, og fjellene blir stadig mer majestetiske. I disse dager er toppturer den mest populære utendørsaktiviteten blant oss nordmenn, og det gjør Senja til den naturlige feriedestinasjonen for både vennegjenger og familier. Fjellene kommer i mange størrelser hvor noen er enkle å bestige, mens andre er brattere og krever mer mot og erfaring.

Det finnes ekstremt mange flotte turer å gå på Senja – helt fra nord på øyen til sørspissen. Det er imidlertid yttersiden av Senja som anses som den aller fineste delen av øyen, og det er hit de fleste tar turen om de vil ha en naturopplevelse av en annen verden. Store hesten er blant de mest kjente fjelltoppene på Senja, og stadig flere begir seg ut på denne fjellturen i håp om å få oppleve nordnorsk natur på sitt beste. Fjellet er 874 meter høyt, og utsikten fra toppen er ekstrem. Andre fjellturer som anbefales er Grytetippen på 885 meter og Segla som åpenbarer seg som et stort seil. Foretrekker du enklere alternativer, finner du hundrevis av dem spredt over hele Senja-øyen.

Hav, strand og fisk

I tillegg til å ha helt utrolige fjell, har Senja mer å by på. Øyen er nemlig omringet av hav på alle kanter, og havet er en god ressurs til underholdning blant turister. Det er mulig å leie kano flere steder i Senja, og dette gir deg muligheten til å oppleve eventyrøyen på en måte som svært få andre får oppleve den på. Det går også an å melde seg på en safaritur på båt, der målet er å oppdage hval og andre fiskearter underveis. Det er få ting i verden som slår følelsen av å være ute på havet, se hvalene hoppe majestetisk opp av vannet med store fjell og flott natur i bakgrunnen. Stadig flere blir med på slike turer.

Men det stopper ikke der for eventyrøyen Senja. Øyen er nemlig også omringet av strender, og strendene på Senja er av den skikkelig eksotiske sorten. Flere strender på Senja er som tatt ut av en eksotisk reisereklame – kjempelange, og med kritthvit sand. Det som skiller strendene på Senja fra strendene på mer eksotiske steder i verden, er imidlertid folkemassene, eller de manglende folkemassene. Senja er nemlig et relativt kjølig sted, både sommer og vinter, og derfor uteblir også charterturistene. På grunn av dette kan du oppleve å finne hvite idylliske strender, og du kan få ha disse strendene helt for deg selv! Er du heldig og været er bra, kan du nyte en stranddag på en eksotisk strand – helt alene, og helt uten mas.

Senja har noe for alle

Senja er fremdeles en relativt uoppdaget øy, og det er på mange måter bra. Det betyr nemlig at de som tar turen slipper alt maset som vanligvis oppstår på turistdestinasjoner. På Senja kan du nyte naturen mens du kjører rundt øyen i fredfulle omgivelser. Du kan ta så mange toppturer du ønsker, innen alle vanskelighetsgrader. Er temperaturen bra, kan du i etterkant av toppturen finne deg en flott, hvit strand og ta deg en dukkert, før du avslutter dagen i solnedgangen på hvalsafari. Uansett hva du ønsker å få ut av en ferie, finner du det på Senja. Det er ikke uten grunn at Senja kalles miniatyrversjonen av Norge – øyen byr på alt det Norge har å by på, men i mye mindre radius

1 thought on “Senja – himmel på jord”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *